ARHIV NOVIC  
                            Novice           
 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014
| 2013 | 2012 | 2011
     2010 | 2009 | 2008 | 2007  


23-12-2019

BLAGOSLOVLJEN BOŽIČ IN MIRNO LETO 2020!

nebeška tišina
le angelska pesem boža zrak
Sveta Družina
svetloba ljubezni vstopa v mrak 
 
prerokba rešitve
Odrešenik na zemljo poslan
čas odločitve
iz izvira resnice ponujena dlan
 
     trenutek skrivnosti
     Bog za grešni svet učlovečen
     ponižnost modrosti
     Kralj v revne jasli položen
 
          Betlehem, sveta noč, dotik življenja
          Betlehem, kraj miru in hrepenenja
          Božji glas napolni čas z milostjo in novim upanjem
          Betlehem
 
skozi stoletja
betlehemsko Dete kaže pot
luč razodetja
razsvetljuje noč človeških zmot        
 
     iskanja, vprašanja
     svet je nem, a mesto Betlehem
     še vedno oznanja
     večno slavo Bogu, mir ljudem
 
          Betlehem, v svetu bede in praznine
          Betlehem je spomin, ki ne izgine
          Božji glas vabi nas, da predamo se v Njegov objem
          Betlehem
                       
               pastirji so rekli: poglejmo in videli bomo, kaj se je zgodilo
               mi pa prisluhnimo in slišali bomo sporočilo                         
 
           Betlehem, sveta noč, dotik življenja
           Betlehem, kraj miru in hrepenenja
           Božji glas, napolni čas z milostjo in novim upanjem
                       
          Betlehem, v svetu bede in praznine
          Betlehem je spomin, ki ne izgine
          še je čas za vse nas, da poiščemo svoj mir v Njem
          Betlehem


15-11-2019

TIANA OTVORILA 12. SEZONO VEČEROV SKG

Večeri SKG (sodobne krščanske glasbe) potekajo na Rakovniku v Ljubljani že dvanajst let, enkrat mesečno, ob četrtkih v gradu za cerkvijo Marije Pomočnice. Njihov namen je omogočiti ustvarjalcem sodobne krščanske glasbe nastopanje pred širšo publiko. Po drugi strani pa so Večeri SKG priložnost za redna srečanja, zahvaljevanja, slavljenja in čaščenja Boga prek glasbe za vse mlade, poslušalce in vse, ki si tega želijo. Pod okriljem Salezijanske mladine, skupina mladih, ki je predana tej glasbeni zvrsti, skrbi za profesionalno raven izvedbe večerov, snemanje le teh in tehnično podporo. Vizija in poslanstvo skupine je širjenje SKG, kar udejanja z objavami kvalitetnih posnetkov pesmi v skupnosti Mesto na gori.

Letošnjo, 12. sezono večerov SKG, ki bo trajala do konca maja, je sinoči s samostojnim koncertom otvorila Tiana. V lepo zapolnjeni dvorani je zapela tudi vseh šest duhovno-ritmičnih skladb, ki sem jih kot avtor glasbe in/ali besedila napisal zanjo: Knjiga vseh knjig (Leon Oblak / Leon Oblak / Bor Zuljan), Vedno naj se zgodi Tvoja volja (Leon Oblak / Leon Oblak / Bor Zuljan), Povejmo naglas! (Leon Oblak / Leon Oblak / Bor Zuljan), Večna kraljica Slovencev (Enzo Hrovatin / Leon Oblak / Primož Grašič), Aleluja! (Dino Oblak / Leon Oblak / Gal Oblak) in za konec še skladbo Alfa in Omega (Leon Oblak / Leon Oblak / Bor Zuljan), po kateri je poimenovala sinočnji koncert. Vse omenjene skladbe je Tiana v preteklih letih predstavila na festivalih "Ritem duha" in "Ritem srca", zato jih lahko poslušate v zavihku "Festivali".


25-10-2019

PROTI SONCU

Kalamari so izdali nov singl z naslovom "Proti soncu" (Darjan Gržina / Leon Oblak / Matjaž Švagelj). Skupina počasi zaključuje svojo deveto ploščo, ki bo izšla naslednje leto.

Več o njihovi zadnji skladbi lahko preberete s klikom na naslov novice, kjer lahko pesem tudi poslušate in pogledate slikovni spot.


11-10-2019

RITEM SRCA 2019

Sinočnije dogajanje na festivalu "Ritem srca 2019" sta lepo povzela Nataša Ličen in Rok Mihevc v prispevku, ki je objavljen na spletni strani Radia Ognjišče, ogledate pa si ga lahko tudi s klikom na naslov novice. Bilo je čudovito in nepozabno.

Na festivalu sta bili premierno predstavljeni dve skladbi, za kateri sem prispeval besedili, in sicer skladba z naslovom "Aleluja!" (Dino Oblak / Leon Oblak / Gal Oblak, Damjan Pančur), ki jo je predstavila Tiana in skladba "Ti si mi ga dal" (Damjan Pančur / Leon Oblak / Damjan Pančur), ki jo je izvedla Jera Hrovat. Besedili obeh skladb lahko preberete v zavihku "Diskografija", skladbi pa lahko poslušate v zavihku "Festivali".


07-10-2019

RITEM SRCA 2019 - ČETRTEK, 10. OKTOBER

V četrtek, 10. oktobra, bo v športni dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarja v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani festival sodobne krščanske glasbe "Ritem srca". Festival se je pod imenom "Ritem duha" začel leta 2002, od leta 2014 pa se imenuje "Ritem srca". Letos bo 17. izvedba tega festivala.

Dogajanje se bo začelo v avli OŠ ob 18:00 s koncertom skupine Dominik, ob 19:30 pa se bo v športni dvorani začel festivalski večer. Na festivalu bo nastopilo deset izbranih izvajalcev in sicer: Tiana, Jera Hrovat, Alfa in Omega, Svetnik, Marko Nzobandora, Ana Zajc Smolčnik, Matej Šoklič, Brigita Pintar, SPES in Projekt Canta. Sam sem kot avtor sodeloval pri dveh skladbah, in sicer pri skladbi z naslovom "Aleluja!" (Dino Oblak / Leon Oblak / Gal Oblak, Damjan Pančur), ki jo bo predstavila Tiana in skladbi "Ti si mi ga dal" (Damjan Pančur / Leon Oblak / Damjan Pančur), ki jo bo izvedla Jera Hrovat.

Festival "Ritem srca" že nekaj let nima tekmovalnega naboja, saj se nagrade ne podeljujejo, pač pa je izključno slavilne narave. Vse pesmi so izvedene v živo, ob spremljavi festivalskega benda. Poleg novih, premierno izvedenih festivalskih skladb, bo program obogaten tudi z nekaterimi znanimi sodobnimi krščanskimi skladbami. Za še lepše vzdušje v vedno polni dvorani bodo poskrbeli člani zbora Gimnazije Želimlje.

Obeta se torej še en čudovit večer duhovno ritmične glasbe, zame nepozaben tudi zaradi premierne predstvitve skladbe "Aleluja!", za katero je glasbo napisal moj starejši, soavtor priredbe pa je moj mlajši sin.

Na dan koncerta bo v prodaji tudi festivalska zgoščenka, izdana pri Založbi Ognjišče.


30-09-2019

DVIGNI POGLED

Skladba "Dvigni pogled" (Bor Zuljan / Leon Oblak / Krešimir Tomac), ki jo izvaja skupina Šank Rock, je že 13 tednov uvrščena na lestvico SloTop50, ki je tedenska lestvica najbolj predvajanih (tujih in domačih) skladb v Sloveniji. Na lestvico se je uvrstila 1. julija, na njej pa je še vedno, tudi v tem tednu.


16-09-2019

"IZ RUSIJE Z LJUBEZNIJO" PO SVETU

Alya Elouissi je izdala svoj prvi EP album s petimi skladbami, med katerimi je tudi skladba "Iz Rusije z ljubeznijo" (Alya Elouissi / Leon Oblak / Julian Chown), s katero je na letošnjem festivalu FeNS zasedla 3. mesto. Album je na voljo v vseh glasbenih digitalnih trgovinah po svetu (iTunes, Apple Music, Google Play, Amazon ...).


05-09-2019

VIDEOSPOT SKLADBE "MANJ JE VEČ"

Skladba "Manj je več" (Matjaž Jelen / Leon Oblak / Aleš Avbelj), ki jo je Gašper Rifelj predstavil na festivalu "Slovenska popevka 2012", je po sedmih letih dobila videospot. Zakaj, si lahko preberete v članku, do katerega pridete s klikom na naslov novice. Videospot pa si lahko ogledate tudi v zavihku "Videospoti".


03-09-2019

POLETNI KONCERTI GLASBENIKOV, S KATERIMI SODELUJEM

Poleti me je kar nekaj glasbenikov, s katerimi sodelujem, povabilo na svoje koncerte. V avgustu sem se udeležil treh, ki so bili na Primorskem, in sicer sta 14. avgusta koncert na Mostu na Soči imela Tulio Furlanič in MarinoLegovič, 17. avgusta je v Kobaridu nastopila Anika Horvat, 31. avgusta pa je na gradu Kromberk koncert, ki ga je posnela tudi nacionalna televizija, imel Gianni Rijavec. V prijetnih ambientih, v živo, skladbe pri katerih sem sodeloval, še lepše zazvenijo.    


19-08-2019

MOJE PREDVAJANE SKLADBE V LETU 2018

Po poročilu SAZAS-a se je v letu 2018 na slovenskih radijskih postajah predvajalo 82 skladb, pri katerih sem sodeloval kot avtor glasbe in/ali besedila. Predvajale so se 6428-krat, kar v povprečju pomeni skoraj 18 skladb na dan. Več kot stokrat je bilo predvajanih trinajst skladb, in sicer: Blue and red (1356), Tako kot je, je prav (718), My way is my decision (665), Nekaj več (419), Ruleta (311), Vse je v glavi (309), Naj traja (257), Preberi me (177), Dihanje (154), Morje trme in ponosa (153), In zadišijo dalije (129), Dosti (113) ter Med valovi in oblaki (107).


29-07-2019

SNEMANJE SKLADBE "ALELUJA!"

Tiana, udeleženka številnih glasbenih festivalov in prejemnica nagrade za mladega perspektivnega izvajalca na festivalu Slovenska popevka 2008, je danes v Studiu Pancho posnela vokal za skladbo "Aleluja!" (Dino Oblak / Leon Oblak / Gal Oblak, Damjan Pančur). Tonski mojster je bil Damjan Pančur, lastnik studia, izvrsten glasbenik, multiinstrumentalist, ki bo tudi producent skladbe. Skladba bo izdana na zgoščenki "Ritem srca 2019", saj je bila uvrščena na festival sodobne krščanske glasbe "Ritem srca", ki bo 10. oktobra 2019 v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja v Šentvidu.

V naslednjih dneh bodo v studiu skladbo dokončali. Posneli bodo še violine, spremljevalne vokale, potem pa bo Damjan naredil mix in mastering. Končnega izdelka, ki mi zaradi soavtorstva s sinovoma pomeni veliko, se zelo veselim.


08-07-2019

TAKE NOČI SE ZGODIJO

Dan po festivalu Melodije morja in sonca je skupina Bassless na spletu objavila videospot skladbe "Take noči se zgodijo"  (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič, Kristjan Virtič, Matej Virtič).

Spot si lahko ogledate s klikom na naslov novice ali v zavihku "Videopsoti".


07-07-2019

FENS IN MMS

30. junija je v Taverni v Kopru potekalo finale festivala FeNS. Alya Elouissi je s skladbo "Iz Rusije z ljubeznijo" (Alya Elouissi / Leon Oblak / Julian Chown) zasedla 3. mesto.

Včeraj, 6. julija, je bil v Avditoriju v Portorožu festival Melodije morja in sonca. Skupina Bassless je s skladbo "Take noči se zgodijo" (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič, Kristjan Virtič, Matej Virtič) zasedla 4. mesto.

Obe besedili lahko preberete v zavihku "diskografija", obe skladbi pa lahko poslušate v zavihku "festivali".


22-06-2019

DVE SKLADBI Z MOJIM BESEDILOM NA FESTIVALU RITEM SRCA 2019

Znani so rezultati izbora skladb za festival Ritem srca 2019. Med desetimi izbranimi skladbami sta tudi skladbi, pri katerih sem podpisan kot avtor besedila. Skladbo "Ti si mi ga dal" (Damjan Pančur / Leon Oblak / Damjan Pančur) bo na festivalu zapela Jera Hrovat, skladbo z naslovom "Aleluja!" (Dino Oblak / Leon Oblak / Gal Oblak) pa bo predstavila Tiana.

Uvrstitev na festival s skladbo, za katero je glasbo napisal moj starejši sin, priredba pa je avtorsko delo mojega mlajšega sina, predstavlja enega od vrhuncev mojega skoraj dvajsetletnega glasbenega ustvarjanja.

Festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca 2019 bo 10. oktobra 2019 v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja (Zavod sv. Stanislava) v Šentvidu v Ljubljani.


20-06-2019

ALYA NA FESTIVALU FENS V PRVEM POLFINALU

Prišlo je do spremembe polfinalnih skupin nastopajočih na festivalu FeNS. Alya Elouissi, ki bi morala nastopiti v drugem polfinalu, bo s skladbo "Iz Rusije z ljubeznijo" (Alya Elouissi / Leon Oblak / Julian Chown) nastopila v petek, 28. junija, v 1. polfinalnem večeru. Festivalski večer se bo začel ob 20:30 v Taverni v Kopru, Alya pa bo med 24. nastopajočimi nastopila 22. po vrsti. Če se bo uvrstila v finale, bo nastopila tudi v nedeljo, 30. junija.


17-06-2019

PESMI PRI OBREDU SVETE BIRME

Včeraj, 16. junija, je bila v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Kobaridu sveta birma. Pri maši je Mešani pevski zbor sv. Anton pod vodstvom skladatelja in dirigenta Mateja Kavčiča premierno zapel "Pesmi pri obredu svete birme", ki jih je po mojih besedilih uglasbil in za mešani pevski zbor priredil Matej Kavčič.

Uspešno sodelovanje z Matejem, ki mi omogoča, da moja besedila zaživijo tudi v posvetni in cerkveni zborovski glasbi, traja že več kot petnajst let.


20-05-2019

"IZ RUSIJE Z LJUBEZNIJO" NA FESTIVALU FENS 2019

Objavljeni so rezultati izbora za 24. glasbeni festival FeNS 2019, ki bo potekal v treh večerih, od 28. do 30. junija v koperski Taverni. Med izbranimi izvajalci je tudi Alya Elouissi, ki bo predstavila skladbo z naslovom "Iz Rusije z ljubeznijo" (Alya Elouissi / Leon Oblak / Julian Chown). Alya bo nastopila v 2. polfinalu, ki bo v soboto 29. junija in v katerem bodo nastopili (izvajalci so navedeni po abecednem vrstnem redu): Adél Prekop (Madžarska), Alya Elouissi (Slovenija), Ana Bertić (Hrvaška), Anja Knežević (Hrvaška), Bojana Srdanović (Srbija), Elena Kesić (Bosna in Hercegovina), Dóra Ocskó (Madžarska), Izabela Bulić (Hrvaška), Julija Tomljanović (Hrvaška), Korina Postružin (Hrvaška), Lota Marszalek (Hrvaška), Lana Rubelj (Slovenija), Lara Carić (Hrvaška), Lota Knežević (Hrvaška), Manca Tominšek (Slovenija), Monika Jukić (Hrvaška), Ozren Tomić (Bosna in Hercegovina), Paola Cvitanović (Hrvaška), Pavle Lekić (Bosna in Hercegovina), Petra Kunstić (Hrvaška), Sara Tešić (Bosna in Hercegovina), Talija Jovanović (Črna gora), Tia Mikić (Hrvaška), Stefana Jocić (Črna gora) in Špela Jezovšek – Stella (Slovenija). Če se bo Alya uvrstila v finale, bo nastopila tudi dan kasneje, v nedeljo, 30 junija.

Mednarodni glasbeni festival FeNS je promocija mladih glasbenih izvajalcev, nagrajuje njihovo ustvarjanje, usmerja, izobražuje in utira pot do uspeha. Na njem so v preteklih letih nastopili izvajalci iz Slovenije, Italije, Malte, Izraela, Latvije, Litve, Estonije, Madžarske, Bolgarije, Rusije, Belorusije, Kazahstana, Ukrajine, Romunije, Srbije, Makedonije, Hrvaške, Črne Gore in BIH. FeNS prispeva k večjemu razumevanju glasbene umetnosti in vključevanju vanjo. Poleg vzornih ocen glasbenikov prejema pohvale udeležencev in občinstva. Na FeNS-u je v preteklih 23. letih nastopilo več kot tisoč petsto izvajalcev z več tisoč spremljevalci. Glasba je zvenela v različnih zvrsteh popularne glasbe. Na tem festivalu so svojo glasbeno pot začeli: Siddharta, Kingston, Tinkara Kovač, Nude, Eva Černe, Aleksandra Čermelj, Ylenia Zobec, Tina Marinšek (Tabu), Lara Baruca, Polona Furlan, Andraž Hribar, Monika Pučelj, Pika Božič, Botri, Foxy teens, Brigita Šuler, Eva Boto, Lea Sirk, Sara Briški Cirman – Raiven, Johnny Bravo in drugi. FeNS je član svetovnega združenja festivalov WAF (World association of festivals). Na tem festivalu sem do sedaj sodeloval s sedmimi skladbami, prejel tri nagrade za najboljše besedilo, leta 2013 pa je Matic Marentič s skladbo "005" (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič, Matic Marentič) zmagal.

Alya Elouissi, s katero sem začel sodelovati lani, je 23-letna igralka in pevka, ki ustvarja v Londonu in Moskvi. Med njene nedavne uspehe spadajo nastop z Rito Oro, vloge v filmih Čudežna ženska, Dojenček Bridget Jones, Black Mirror in Nagrada za Najboljšo pevko na RBE Awards 2018 v Londonu. Alya trenutno študira dramsko igro na Ruski akademiji dramskih umetnosti – GITIS v Moskvi, pred tem pa je tri leta živela v Londonu, kjer je bila izjemno dejavna na igralskem in glasbenem področju. Spomladi 2015 je namreč opravila avdicijo in dobila eno izmed glavnih vlog v novi gledališki igri Accidental Artist londonskega gledališča Bread and Roses. S sodelovanjem v takšnem projektu je uspešno pridobila številne agente, kar ji je začelo prinašati intenzivno delo v filmu, glasbenih videospotih, oglasih, serijah in gledališču. Skupaj z Rito Oro in Sigmo je nastopila na odru britanskega X factorja pred očmi Simona Cowella, Cheryl Cole, Nicka Grimshawa in Ollyja Mursa. Poleg igralskega izpopolnjevanja na Royal Academy of Dramatic Arts se je maja 2016 udeležila Filmskega Festivala v Cannesu, saj je bila izbrana v igralski program v sklopu Short Film Corner Festivala in sodelovala z Emmy nagrajeno casting direktorico Nancy Bishop in Luci Lenox. Alya Elouissi je že pri 11. letih začela s pisanjem pesmi in urami solo petja ter tako v Londonu nastopala na kar nekaj znanih prizoriščih, kot so O2, Caffe Concerto, Hoodoos, bila uspešno izbrana za nastop na priznanem koncertu v sklopu RB Entertainment, nastopila na velikem dobrodelnem koncertu NoDAPL Charity in londonskem glasbenem festivalu Music Case Weekender. Bila je tudi članica soul vokalne skupine One Music. Snemala je v uglednih londonskih studijih kot so Abbey Road Studios, Roundhouse, EMI studios, Joules Productions in sodelovala z vrsto uspešnih glasbenikov zabavne industrije (Nate James, Ivy Chanel, Patrick Alan - ki je sodeloval tudi z Michaelom Jacksonom), pisci pesmi (Martin Sutton), multi platinum producenti (Julian Chown, ki je sodeloval s Stevie Wonderjem in ima za seboj že vrsto uspešnic na svetovnih glasbenih lestvicah in sodelovanj z velikimi glasbenimi založbami). Avgusta 2017 je bila s svetovno glasbeno distribucijo izdana avtorska pesem Alye Elouissi z naslovom »The One«, ki je bila kmalu zatem predvajana na ameriški radio postaji Beyond The Dawn v oddaji New Music Monday. Poleg avtorskega besedila in glasbe je Alya pesem tudi koproducirala, glasbeni spot pa režirala. Priljubljena glasbena spletna stran The Stage je pesem in glasbeni spot dvakrat promovirala. Pesem je med drugim požela tudi odlične kritike v nekaterih najbolj priznanih svetovnih glasbenih blogih in revijah, kot so A&R Factory (spada med najboljših 10 britanskih glasbenih blogov), Sounds Good, Keep Walking Music in priljubljeni ameriški radio in podcast postaji Women of Substance, ki je pesem uvrstila v svojo oddajo. S pesmijo je bila Alya Elouissi del glasbene oddaje ''Cox Music Show'' na ameriški radio postaji BTD, nedavno pa je imela intervju na britanski radio postaji Phoenix FM, ki je poleg trenutnih glasbenih hitov pesem The One uvrstila na svoj A seznam pesmi. Poleg igralstva in glasbe pa Alyi Elouissi uspeva tudi v modnem svetu; na londonskem tednu mode je bila del nove kolekcije oblikovalke Little Shilpa (ki ustvarja tudi za Lady Gaga). Trenutno v Moskvi redno nastopa v enem izmed največjih moskovskih gledališč, Teatru Mayakovskovo.


14-05-2019

MMS 2019 - ŽREB VRSTNEGA REDA NASTOPAJOČIH

Danes, 14. maja, je bila v Avditoriju Portorož novinarska konferenca in žreb vrstnega reda nastopa 14 izvajalcev na letošnjem, 39. festivalu Melodije morja in sonca.

Dobrodošlico zbranim glasbenikom in glasbenim ustvarjalcem so izrekli piranski župan Đenio Zadković, direktorica Avditorija Portorož Dragica Petrovič, predstavnica RTV Slovenija, odgovorna urednica regionalnega televizijskega programa Koper Capodistria Mojca Petrič Bužan, predstavnica občine Piran Lada Tancer in umetniški vodja festivala Slavko Ivančić.

Najbolj zanimiv del prireditve, žreb vrstnega reda nastopajočih, je vodila Karin Sabadin. Člani skupine Bassless so izžrebali številko 5 in bodo skladbo "Take noči se zgodijo" (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič, Kristjan Virtič, Matej Virtič) predstavili peti po vrsti.

Pridetitev, ki bo v soboto, 6. julija 2019, v Amfiteatru Avditorija Portorož s pričetkom ob 20.45  bosta vodili Bernarda Žarn in Lorella Flego. Festival bo neposredno prenašala TV Slovenija na 1. programu.


25-04-2019

"TAKE NOČI SE ZGODIJO" NA FESTIVALU MMS

Danes so bili objavljeni rezultati izbora za nastop na festivalu MMS 2019. Včeraj (24. aprila) je v Avditoriju Portorož komisija za izbor skladb za udeležbo na 39. festivalu Melodije morja in sonca v sestavi Slavko Ivančić (predsednik komisije), Lada Tancer, Mojca Menart, Blaž Maljevac in Gregor Stermecki poslušala 88 prispelih skladb ter med njimi izbrala 14 tekmovalnih in 2 rezervni skladbi.

Vrstni red nastopa na 39. festivalu Melodije morja in sonca 2019, ki bo v soboto, 6. julija 2019 ob 20.45 v Amfiteatru Avditorija Portorož, bodo izvajalci izžrebali v torek, 14. maja 2019 ob 11. uri v Avditoriju Portorož, kjer bodo organizatorji na novinarski konferenci predstavili potek priprav na letošnji festival.

Izvajalci se bodo potegovali za Veliko nagrado MMS 2019 in nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja.

Med izbranimi je tudi skladba z naslovom "Take noči se zgodijo" (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič, Kristjan Virtič, Matej Virtič), ki jo bo izvedla skupina Bassless.

Bassless je slovenska mednarodno priznana in nagrajena a cappella skupina, ki deluje od leta 2013. Sestavljajo jo Karin Možina, Nastja Vodenik, Kristjan Virtič, Matej Virtič in Klemen Brezavšček. Skupina izvaja priredbe širokega spektra žanrov in avtorsko glasbo. Prepoznaven glasbeni izraz peterice je mešanica elementov popularne in ritmične elektronske glasbe na eni strani ter klasičnih a cappella jazz aranžmajev na drugi. Skupina je izdala enajst singlov z videospoti in redno koncertira doma in v tujini. Samo v lanskem letu so gostovali v Švici, Južni Koreji, na Tajvanu in Kitajskem. Nominirani so bili za mednarodno a cappella nagrado CARA, ki je ekvivalent Grammy nagrade v a cappella svetu in prejeli 2. nagrado AVA. Njihove priredbe žanjejo odličen odziv publike in pohvale originalnih izvajalcev. Zaradi raznolikosti repertoarja se pojavljajo na odrih študentskih žurov, rock koncertov, kot tudi na bolj sofisticiranih dogodkih — državnih slovesnostih, prireditvah podjetij, porokah ipd. Odrski nastop gledalcu ponudi pravo mero tehnične dovršenosti, profesionalizma in sproščene šaljivosti, skozi katero zasije barvita osebnost in karizma vsakega člana. Pred nekaj dnevi so izdali svojo prvo zgoščenko z naslovom »Bassless is more«, ki jo bodo ravno danes ob 20.00 premierno predstavili na koncertu v Kinu Šiška v Ljubljani.


23-04-2019

PREPOZNO

Primorska skupina Primavera je poleti 2017 izdala svojo prvo zgoščenko z naslovom "Znane vibracije". Na njej je devet skladb, od tega štiri z mojimi besedili: "Usodna napaka" (Gordan Novakovič / Leon Oblak / Gordan Novakovič), "Nazaj" (Matjaž Velikajne / Leon Oblak / Nejc Vrtovec, Marko Česnik), "Znane vibracije" (Matjaž Velikajne / Leon Oblak / Jadran Ogrin) in "Dosti!" (Mitja Krt / Leon Oblak / Matevž Furlan, Klemen Odar).

Po predstavitvi zgoščenke na številnih koncertih, fantje nadaljujejo glasbeno ustvarjanje. Njihov najbolj svež izdelek je skladba z naslovom "Prepozno" (Mitja Krt / Leon Oblak / Klemen Odar, Matevž Furlan), za katero so posneli tudi videospot, ki si ga lahko ogledate v zavihku "Videospoti".


17-04-2019

BLAGOSLOVLJENE VELIKONOČNE PRAZNIKE!

Velika noč je najpomembnejši krščanski praznik. Takrat kristjani praznujemo Jezusovo vstajenje od mrtvih. To je praznik veselja in upanja, saj je Jezus s svojim vstajenjem premagal duhovno in telesno smrt in prinesel upanje za vstajenje po smrti.

Vsi dnevi velikega tedna, predvsem pa veliki četrtek, veliki petek, velika sobota, velikonočna nedelja in velikonočni ponedeljek, so posebni praznični dnevi, povezani s Kristusovo smrtjo in vstajenjem. V četrtek je bila zadnja večerja. V petek zaslišanje Kristusa pred Pilatom, bičanje in obsodba, pot na Kalvarijo in križanje ter smrt. Veliki petek je dan žalovanja. V soboto je Kristus vstal od mrtvih. Velikonočna nedelja je namenjena proslavljanju Kristusovega vstajenja. Na velikonočni ponedeljek pa se spominjamo znamenite poti vstalega Kristusa v Emavs.

Vsem želim blagoslovljene in doživete velikonočne praznike!


05-04-2019

TIKA TAK

Dokončan je videospot skladbe "Tika tak" (Marino Legovič / Leon Oblak / Jan Baruca). Režiser je Jan Koštric.

To je dvajseti videospot skladbe, ki ima moje besedilo. Statistično to pomeni, da približno vsaka deseta skladba z mojim besedilom dobi tudi "video zgodbo". Videospot si lahko ogledate v zavihku "Videospoti".


02-04-2019

MRAK

Jan Baruca, producent, aranžer, avtor, kitarist in pevec, ki nastopa pod umetniškim imenom Yan Baray, je izdal videospot skladbe "Mrak" (Jan Baruca / Leon Oblak / Jan Baruca). Skladba je ta teden tudi zmagala v rubriki "Pesem in pol" na Radiu Koper.

Režiser videospota skladbe, ki si ga lahko ogledate v zavihku "Videospoti", je Perica Rai.


31-03-2019

ANIKA HORVAT - KO SE PREBUJA DAN

V četrtek (28. marca) je Anika v restavraciji Savoj v Kopru predstavila svojo novo zgoščenko z naslovom "Ko se prebuja dan". Na njej je deset skladb. Tiste, za katere sem prispeval besedila, so pod zaporednimi številkami: 1. Ruleta (Marino Legovič / Leon Oblak / Benjamin Vukovič, Anika Horvat), 3. Dihanje (Ashley Hicklin, Elske DeWall, Rupert Blackman / Leon Oblak / Ashley Hicklin, Rupert Blackman), 7. Tika tak (Marino Legovič / Leon Oblak / Jan Baruca) in 10. Ruleta (Marino Legovič / Leon Oblak / Skupina GeDoRe).

Predstavitve se je udeležilo precej primorskih glasbenikov, med njimi Marino Legovič, Drago Mislej - Mef, Štefica Stipančević - Steffy, Tinkara Kovač, Tulio Furlanič, Jan Baruca, Mitja Bobič, Marko Hrvatin in še nekateri. Prijetno druženje se je zavleklo do poznih večernih ur.

Premierno je bil predstavljen tudi videospot skladbe "Tika tak" (Marino Legovič / Leon Oblak / Jan Baruca), ki bo v naslednjih dneh poslan medijem.


26-03-2019

ANIKA IMA NOVO ZGOŠČENKO

Anika Horvat, s katero v zadnjem obdobju lepo sodelujem, je izdala novo zgoščenko. Prva predstavitev bo v četrtek (28. marca) v restavraciji Savor v Kopru. Več o zgoščenki, ki jo je Anika izdala v samozaložbi, pa v začetku naslednjega tedna.


18-03-2019

PREDSTAVITEV KNJIGE V SOČERGI IN ZAGORJU OB SAVI

Svojo zadnjo knjigo "Neumrljiva duša in sedem glavnih grehov" bom v dveh dneh ob koncu tedna predstavil na dveh koncih Slovenije. V petek, 22. marca, bom imel postno predavanje v župniji Sočerga, po večerni sveti maši, ki se bo začela ob 18:00, v soboto, 23. marca, pa bom predstavitev knjige imel v župniji Zagorje ob Savi, prav tako po večerni sveti maši, ki se bo začela ob 17:30.


19-02-2019

SVETO IN SVET - SODOBNA KRŠČANSKA GLASBA

Oddajo "Sveto in svet - Sodobna krščanska glasba" si lahko ogledate s klikom na naslov novice. Gostje v oddaji, ki jo je vodil Igor Pirkovič, smo bili Tadej Sadar, Petra Stopar, Tina Kadunc - Tiana in jaz. Tiana je v oddaji v živo, ob spremljavi pianista, odpela tudi dve pesmi, za kateri sem napisal glasbo in besedilo. To sta skladbi "Knjiga vseh knjig" ter "Alfa in Omega". 


12-02-2019

SVETO IN SVET - TV SLOVENIJA 1 - SREDA, 13.02.2019

Jutri, v sredo, 13. februarja, bom gost v oddaji "Sveto in svet", ki bo na sporedu TV Slovenija 1, s pričetkom ob 22:55. Oddaja traja malo manj kot eno uro. Govorili bomo o sodobni krščanski glasbi. Poleg mene bodo gostje v oddaji še Tadej Sadar, odgovorni urednik Radia Ognjišče, vodja Uredništva za resno in sakralno glasbo na Radiu Ognjišče in organizator festivalov duhovno-ritmične glasbe ter Petra Stopar in Tina Kadunc - Tiana, avtorici in izvajalki skladb DRG. Voditelj oddaje bo Igor Pirkovič.

Ponovitev oddaje "Sveto in svet" bo v ponedeljek, 18. februarja, ob 13:35, prav tako na 1. programu Televizije Slovenija.


02-02-2019

NOVO SODELOVANJE - ŽIGA MURKO

Žiga Murko je slovenski glasbenik. Rojen je bil leta 1988 v Kopru, trenutno pa živi v Ljubljani. Po študiju pozavne pri profesorju Albertu Kolblu je glasbeno pot nadaljeval na Konservatoriju za Jazz v Rotterdamu, kjer je leta 2011 diplomiral. Leta 2009 se je pridružil zasedbi Next, pod vodstvom Dreja Hočevarja. Nastopal je kot član skupin Zlatko Kaučič Kombo, Igro Lumpert quintet, Igor Bezget Pangaea, Bostjan Simon There be monsters, Goran Krmac Take off, Jan Kus Amna, ter kot gost in solist Big Banda RTV Slovenija. Žiga Murko ustvarja jazz in improvizirano glasbo, soul, elektronsko glasbo in hip-hop produkcijo. Po nastopu na Jazz festivalu Ljubljana 2012 z zasedbo Ziga Murko 13 je uspešno raziskoval nove poti elektronike in podzemne hip-hop produkcije. Izdal je več kot 20 solo projektov, med drugim albume Interspace (2015), Event (2016) in Mist of Dreams (2017). Razvil je svojstven glasbeni jezik, ki je v domačem prostoru pustil pečat predvsem zaradi prepletanja in zvočnega plastenja različnih glasbenih zvrsti. Njegovo delo je prepričalo veliko tujih založb, med drugimi tudi Burnt tapes, Radio Juicy in Acorn tapes ter domači ZARŠ records in rx:tx. Njegova skladba "Not knowing you" (ogled je možen s klikom na naslov skladbe) je bila včeraj predlog za Popevko tedna na Valu 202.

Žiga me je povabil k sodelovanju, ker želi besedila tudi v slovenskem jeziku. Doslej je namreč ustvarjal skladbe samo v angleščini. Najina prva skladba ima naslov "Ti nisi več ti". Trenutno je v fazi produkcije.


29-01-2019

PRIFARCI SO SLAVILI 30

Prifarski muzikanti so svoj okrogli jubilej, 30 let uspešnega ustvarjanja in nastopanja, konec novembra preteklega leta obeležili s štirimi razprodanimi koncerti v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Posnetek enega od štirih večerov je TV Slovenija na svojem prvem programu predvajala v dveh delih in sicer v petek (25.1.) in v soboto (26.1.), obakrat ob 20:00.

Prvi del koncerta si lahko ogledate na tej povezavi: Prifarci slavijo 30 - 1. del. V časovnem intervalu 46:15 - 48:45 so se na simpatičen način spomnili vseh, ki smo z njimi v preteklih letih sodelovali kot avtorji besedil.

Drugi del koncerta si lahko ogledate na tej povezavi: Prifarci slavijo 30 - 2. del. V časovnem intervalu 52:25 - 57:10 je skladba "Tako kot je, je prav" (Aleš Klinar / Leon Oblak / Aleš Klinar, Miha Gorše), ki so jo obiskovalci koncerta nagradili z dolgim aplavzom.


22-01-2019

"MORJE TRME IN PONOSA" V ODDAJI "DOBRO JUTRO" NA TV SLOVENIJA 1

Danes zjutraj sta v oddaji "Dobro jutro" na 1. programu Televizije Slovenija mlada primorska pevka Vita Jordan in eden najboljših slovenskih avtorjev zabavne glasbe Marino Legovič predstavila skladbo "Morje trme in ponosa" (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič), ki je bila lani poslana na razpis za festival Melodije morja in sonca, a je bila žal izbrana le kot rezervna skladba. Kasneje je bil narejen tudi videospot skladbe. Insert predstavitve skladbe (od 10:20 do 17:30) v oddaji "Dobro jutro", ki jo je Vita zapela v živo, ob spremljavi Silva Čelharja na kitari, si lahko ogledate s klikom na naslov novice.


03-01-2019

LITERARNI IZZIV

Sredi leta 2018 sem začel z ustvarjanjem novega literarnega dela. Gre za obsežno, doslej moje najzahtevnejše delo, lirično pesnitev, v kateri so kitice trivrstične, verz je deveterec, stopica pa jamb. Do zdaj mi je uspelo napisati 200 kitic, glede na predvideno vsebino pa bo pesnitev imela med 700 in 1000 kitic. Predvidevam, da bo delo zaključeno in izdano leta 2020.


01-01-2019

GLASBENI USPEHI V LETU 2018

Leto 2018 na mojem glasbenem področju ni bilo tako uspešno kot nekaj zaporednih let pred tem. Napisal sem devet besedil za skladbe, ki so bile kasneje posnete. Med omembe vrednimi dosežki so bili: uvrstitev na izbor "EMA 2018" s skladbo "Glas" (Mike Eriksson, Lauren Evans / Leon Oblak / Mike Eriksson), ki jo je izvedla ManuElla, uvrstitev na festival "Ritem srca" s skladbo "Vse v večjo Božjo slavo" (Damjan Pančur / Leon Oblak / Damjan Pančur), ki sta jo izvedla Neža in Damjan Pančur ter izdaja zgoščenke Slavka Ivančića z naslovom "Med valovi in oblaki", na kateri so med devetimi skladbami štiri, za katere sem prispeval besedila: "Med valovi in oblaki" (M. Legovič / L. Oblak / M. Hrvatin, M. Bobič, J. Baruca), "Vse je v glavi" (M. Hrvatin, M. Bobič / L. Oblak / M. Hrvatin, M. Bobič, J. Baruca), "Lahko računaš name" (M. Hrvatin, M. Bobič / L. Oblak / M. Hrvatin, M. Bobič, J. Baruca) in "Tisto, kar ostane" (G. Radojevič / L. Oblak / P. Greblo). Izdani so bili tudi štirje videospoti s skladbami, pri katerih sem kot avtor sodeloval in sicer za skladbe "Najina pesem" (Bor Zuljan / Leon Oblak / Bor Zuljan), ki jo izvaja Šank Rock, "Morje trme in ponosa" (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič), ki jo izvaja Vita Jordan, "Vrtiljak" (Darjan Gržina / Leon Oblak / Matjaž Švagelj, Darjan Gržina), ki jo izvajajo Kalamari in "Tvoj poljub" (Gianni Rijavec / Leon Oblak / Matjaž Švagelj, Radovan Kokošar), ki jo izvaja Gianni Rijavec.

 

Copyright © 2003 Edi Kranjc, Graphic design LK Design.