Arhiv novic
NOVICE 

18-03-2018

RADIO OGNJIŠČE – TOREK, 20. MAREC, OB 20:00

V torek, 20. marca, bom gost v oddaji, ki bo od 20:00 dalje potekala v živo, v sklopu radijskega misijona na Radiu Ognjišče. Poleg mene bosta gosta še Marija Štremfelj, nekdanja alpinistka in športna plezalka, prva in doslej edina Slovenka, ki je stala na vrhu Mount Everesta ter Marko Fink, vrhunski basbaritonist, rojen v slovenski izseljeniški družini v Argentini, ki pa večinoma živi in deluje v Ljubljani. Gostitelj bo teolog in filozof, misijonar klaretinec, pater Branko Cestnik, pogovor pa bo moderiral Jože Bartol. Tema pogovornega večera bo »Kristjan v družbi«. Oddaja bo trajala 90 minut, predvideni pa so tudi telefonski klici.


16-03-2018

PREDSTAVITEV KNIGE "NEUMRLJIVA DUŠA IN SEDEM GLAVNIH GREHOV" V ŽUPNIJI PODZEMELJ

Svoje zadnje literarno delo "Neumrljiva duša in sedem glavnih grehov" bom v ponedeljek, 19. marca, predstavil v župniji Podzemelj. Predstavitev bo po večerni sveti maši, ki se bo začela ob 18:00.


08-03-2018

VSE JE V GLAVI

Na slovenske radijske postaje je bila poslana skladba "Vse je v glavi" v izvedbi legendarnega primorskega pevca Slavka Ivančića. Avtorja glasbe sta Marko Hrvatin in Mitja Bobič, besedilo je moje avtorsko delo, avtorji priredbe pa so Marko Hrvatin, Mitja Bobič in Jan Baruca. Slednji je poskrbel tudi za miks in masterizacijo. S klikom na naslov novice lahko o Slavku in skladbi preberete še kaj več ter skladbo tudi poslušate.


07-03-2018

JAVNI RAZPIS ZA UDELEŽBO NA 38. FESTIVALU MELODIJE MORJA IN SONCA

Avditorij Portorož - Portorose je objavil javni razpis za udeležbo na 38. festivalu Melodije morja in sonca. Kot avtor sem v preteklih letih na tem festivalu sodeloval že s petnajstimi skladbami. Upam, da se mi bo tudi letos uspelo uvrstiti na festival. Rok za prijavo je 25. april 2018.


05-03-2018

JAVNI RAZPIS ZA SODELOVANJE NA FESTIVALU "POPEVKA 2018"

Radiotelevizija Slovenija (Televizija Slovenija, Razvedrilni program) je objavila javni razpis za sodelovanje na festivalu »Popevka 2018«. Kot avtor sem v preteklih letih na tem festivalu sodeloval že z osmimi skladbami. Upam, da se mi bo tudi letos uspelo uvrstiti na festival. Razpis je odprt za prijave do 8. aprila 2018.


03-03-2018

JAN BARUCA

Pred kratkim sem spoznal nadarjenega glasbenika z obale, ki nastopa pod umetniškim imenom Yan Baray, njegovo pravo ime pa je Jan Baruca. Po izdaji svoje prve zgoščenke z naslovom "Visions from another world", ki jo je posnel v angleškem jeziku, se je zdaj odločil za projekt v slovenskem jeziku. Povabil me je k sodelovanju in prva skladba, ki je nastala, ima naslov "Mrak".  Jan jo bo posnel v naslednjih dneh. Ker je v primorskem prostoru, kjer je sicer tudi doma, poznan kot odličen tonski mojster in glasbeni producent, bo pri tej skladbi vse razen besedila, njegovo avtorsko delo.


27-02-2018

NEPOZABNO SREČANJE S SESTRAMI KLARISAMI

Danes sem v Nazarjah, v samostanu drugega Frančiškovaga reda - Reda ubogih sester svete Klare, sestram klarisam predstavil svoje zadnje literarno delo  - Neumrljiva duša in sedem glavnih grehov. Pred predstavitvijo sem s sestrami klarisami preživel dve uri v molitvi. Občutka se ne da opisati, bilo je nepozabno. Moj postni čas je s tem srečanjem dobil novo dimenzijo.


22-02-2018

"SINGLI"

V preteklih dneh sta bila na slovenske radijske postaje poslana dva singla. Prvi je skladba "Nazaj" (Matjaž Velikajne / Leon Oblak / Nejc Vrtovec, Marko Česnik), ki jo izvaja skupina Primavera. Skladba je iz njihove zgoščenke z naslovom "Znane vibracije", ki je izšla lani poleti. Drugi singl z naslovom "Ne, ni mi žal" (Charles Dumont / Leon Oblak / Dušan Zore) pa je na radijske postaje poslal Aleš Polajnar.

V naslednjih dneh bo na radijske postaje poslan še en zanimiv singl. To bo skladba z naslovom "Vse je v glavi", za katero sem prispeval besedilo. Skladba bo napovedala izid nove zgoščenke Slavka Ivančića, ki bo imela naslov "Med valovi in oblaki", po skladbi, ki jo je Slavko predstavil na festivalu DSZG - Popevka 2017 in katere besedilo je moje avtorsko delo.


18-02-2018

EMA 2018 - PREDIZBOR

Sinoči je v Studiu 1, v prostorih TV Slovenija potekal predizbor EMA 2018. V finale se je uvrstilo 8 izvajalcev. Med njimi ni ManuElle, ki se je predstavila s skladbo "Glas" (Mike Eriksson, Lauren Evans / Leon Oblak / Mike Eriksson). Izbor finalistov je bil za številne poznavalce EME in Evrovizije veliko presenečenje. Predvsem je močno presenetil tiste, ki so spremljali mnenja in komentarje ljubiteljev evrovizije iz tujine. Ti so običajno takoimenovani "opinion makerji", ki zelo natančno napovejo tudi možnosti in uvrstitve posameznih udeležencev Eurosonga.

Prireditev je bila spet množično gledana in komentirana. Na forumu MMC RTV Slovenija je bilo zabeleženih kar 487 komentarjev. Komentar z največ "plusi", avtorja/avtorice z uporabniškim imenom Mety je povzel prav zgoraj napisano: "Ne sprašujte se več, zakaj smo vsako leto slabi na Eurosongu. Izgovorov ni. Naprej so šli najboljši štirje po glasovih žirije in najboljši štirje po glasovih gledalcev. Tujina je povedala, da bi nas morali zastopati ali Manuella ali Nika Zorjan. Obe sta že danes izpadli."

Komentar nekaterih skladb iz predizbora EMA 2018 dveh znanih tujih blogerjev in evrovizijskih navdušencev si lahko preberete TUKAJ.


16-02-2018

EMA 2018 - SOBOTA, 17. FEBRUAR OB 20:00

Predizbor EMA 2018 bo jutri, v soboto, 17. februarja. Prireditev se bo začela ob 20:00. Neposredni prenos bo na 1. programu Televizije Slovenija, na Valu 202, na Radiu Maribor in na Radiu Koper, dogajanje, povezano z izborom Ema 2018, pa lahko spremljate na uradni spletni strani MMC RTV Slovenija in družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twiter in Snapchat (emaevrovizija).

ManuElla je v tem tednu opravila vse vaje, danes je na vrsti še vroča vaja in generalka. V Slovenijo je iz Stockholma prišel tudi avtor skladbe in producent Mike Eriksson, ki skupaj z Marjanom Hvalo pomaga pri tehničnih zadevah, povezanih s samim nastopom. Vsi, ki smo sodelovali pri ustvarjanju skladbe "Glas" (Mike Eriksson, Lauren Evans / Leon Oblak / Mike Eriksson) upamo in verjamemo, da se bo ManuElla uvrstila v finale, ki bo 24. februarja.


13-02-2018

EMA 2018 - VRSTNI RED NASTOPAJOČIH

Šestnajst izbranih izvajalcev bo svoje skladbe predstavilo na predizboru EMA 2018 v soboto, 17. februarja. Osem najboljših, štirje po izboru žirije in štirje po izboru gledalcev in poslušalcev, bo nastopilo tudi v finalnem večeru, ki bo na sporedu 24. februarja.

Priprave na nastop potekajo že nekaj časa, intenzivne vaje na Televiziji Slovenija pa zadnji teden. ManuElla bo s skladbo "Glas" (Mike Eriksson, Lauren Evans / Leon Oblak / Mike Eriksson) nastopila šesta po vrsti.


08-02-2018

EMA 2018 - PREMIERNE PREDSTAVITVE SKLADB

Na Valu 202 so bile v preteklih dneh premierno predstavljene skladbe, ki jih bomo slišali na izboru EMA 2018. Čeprav smo lahko slišali le približno minuto in pol dolge odlomke, pa smo si že lahko ustvarili prve vtise o izbranih skladbah.

Radijsko predstavitev skladbe "Glas" (Mike Eriksson, Lauren Evans / Leon Oblak / Mike Eriksson), ki jo izvaja ManuElla, lahko poslušate s klikom na naslov novice.


01-02-2018

AVTORJI SKLADB NA IZBORU EMA 2018

Oblavljena so bila imena avtorjev in naslovi skladb, ki jih bodo izbrani izvajalci predstavili na izboru EMA 2018:

Izvajalec

Naslov pesmi

Avtor glasbe

Avtor besedila

Avtor aranžmaja

Anabel

Pozitiva

Nino Ošlak, Marko Golubović

Marko Golubović

Nino Ošlak

BQL

Ptica

Maraaya

Rok Lunaček, Tina Piš, Maraaya

Raay Music

Gregor Ravnik

Zdaj je čas

Marko Hrvatin

Gregor Ravnik, Steffy

Miha Gorše, Mitja Bobič

INA SHAI

V nebo

Martina Šraj, Hans Kristjan Aljas

Martina Šraj

Hans Kristjan Aljas, Millo

Indigo

Vesna

Anja Pavlin, Anže Čuček, Maj Valerij

Anja Pavlin

Peter Penko

KiNG FOO

Žive sanje

Rok Golob

Rok Golob

Rok Golob

Lara Kadis

Zdaj sem tu

Lara Kadis

Lara Kadis

Martin Štibernik

Lea Sirk

Ne, hvala!

Lea Sirk, Tomy DeClerque

Lea Sirk

Tomy DeClerque, Lea Sirk

ManuElla

Glas

Mike Eriksson, Lauren Evans

Leon Oblak

Mike Eriksson

Martina Martensson

Blizu

Miha Koren

Vanja Papež

Miha Koren, Denis Horvat, Miha Koretič, David Morgan

MILA

Svoboda

Denis Horvat

Matevž Šalehar - Hamo

Denis Horvat, Miha Koretič, David Morgan, Miha Koren

Nika Zorjan

Uspavanka - Lullaby

Maraya, Jimmy Jansson, Samuel Waermo, Art Hunter

Maraaya, Nika Zorjan

Raay, Jimmy Jansson

Nuška Drašček

Ne zapusti me zdaj

Aleš Klinar

Anja Rupel

Miha Gorše

Orter

Kraljica

Klemen Orter, Martin Bezjak

Klemen Orter

Martin Bezjak, Jernej Kržič, Klemen Orter, Blaž Vrečko

Proper

Ukraden cvet

Nejc Podobnik

Nejc Podobnik

Tine Lustek, Nejc Podobnik

Tanja Ribič

Ljudje

Raay

Rok Lunaček

Raay, Krešimir Tomec

Več o prireditvi si lahko preberete s klikom na naslov novice.


27-01-2018

DEJAN STOJANOV POLNI ZGOŠČENKO

Dejan Stojanov je pevec iz Makedonije, ki že nekaj let živi in dela v Sloveniji. Sodelujeva od začetka lanskega leta, v tem času pa je posnel že kar nekaj skladb in tako počasi polni svojo prvo zgoščenko v slovenskem jeziku. Pred dnevi je posnel skladbo z naslovom "Še vedno te čaka moj čas" (Roberto Pop Dimitrov / Leon Oblak / Roberto Pop Dimitrov), trenutno pa se pripravlja na snemanje nove skladbe, ki ima naslov "Žalostno" (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič) in jo namerava posneti v prihodnjih dneh.


17-01-2018

IZŠTEKANA ANIKA

Sinoči je v popularni in tudi že legendarni radijski oddaji z naslovom "Izštekani" na Valu 202 nastopila Anika Horvat z zasedbo GeDoRe. Oddaja je potekala v živo, poslušalci pa so jo lahko spremljali tudi v neposrednem spletnem video prenosu. Nastopajoče je gostil znan radijski voditelj in urednik oddaje Jure Longyka. Anika je zapela svoje največje uspešnice v novi "preobleki", med drugimi tudi skladbi "Dihanje" (Ashley Hicklin, Elske DeWall, Rupert Blackman / Leon  Oblak /  Rupert Blackman, Ashley Hicklin) in "Ruleta" (Marino Legovič / Leon Oblak / Benjamin Vukovič). Ob tem, kot ponavadi, ni skoparila s komplimenti avtorjem.

S klikom na naslov novice lahko poslušate celotno oddajo, ki je trajala uro in pol. Odlomki, v katerih sta omenjeni skladbi ali komentarji povezani z mano so:

- od 09:20 do 12:50 - skladba "Dihanje"

- od 18:30 do 22:20 - Anika o meni  

- od 1:15:25 do 1:20:05 - napoved skladbe in skladba "Ruleta"


14-01-2018

GLAS

Skladba, s katero se bo ManuElla predstavila na izboru EMA 2018, ima naslov "Glas". Besedilo je moje avtorsko delo, avtorja glasbe pa sta Mike Eriksson in Lauren Evans. Skladba je bila posneta v studiu Rockatown, za priredbo in kvalitetno produkcijo je poskrbel Mike Eriksson.

Mike, ki živi v Stockholmu, je švedski skladatelj, producent in lastnik omenjenega studia, Lauren pa je ameriška pevka in avtorica, ki živi v Los Angelesu. Več o njej lahko preberete s klikom na naslov novice.

Štiričlanska strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2011 Maja Keuc, glasbenica in profesorica kitare Eva Hren, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene in kitarist, avtor glasbe Tadej Košir, je med 108 prijavami izbrala šestnajst pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na predizboru EMA 2018. Predizbor bo 17. februarja, finalni izbor, v katerega se bo uvrstilo osem izvajalcev, pa teden dni kasneje - 24. februarja.


01-01-2018

MOJI NAJVEČJI "HOBI DOSEŽKI" V LETU 2017

V začetku novega leta ponavadi naredim pregled svojih uspehov v preteklem letu. Če izvzamem službeni uspeh, ko sem bil 30. maja 2017 izvoljen v naziv »redni profesor« in tako prišel do zadnje, najvišje stopnje v akademski karieri, bi med "hobi dosežki" največjih pet razvrstil tako:

1. Izid mojega tretjega literarnega dela. Knjiga z naslovom "Neumrljiva duša in sedem glavnih grehov" je izšla 24. februarja 2017 pri založbi Ognjišče v nakladi 1.000 izvodov. Daljši pogovor z mano ob izidu nove knjige je bil predvajan na valovih Radia Ognjišče 1. marca, prvi dan postnega časa - na Pepelnico. Gledališki in filmski igralec Gregor Čušin je ob tem interpretiral dele pesnitve. Do konca leta je bila prodana skoraj polovica naklade.

2. Nagrada za najboljše besedilo na festivalu Melodije morja in sonca 2017 v Portorožu. Skladbo "Ruleta" (Marino Legovič / Leon Oblak / Benjamin Vukovič) je 8. julija 2017 v Amfiteatru Avditorija Portorož zapela Anika Horvat. Elza Budau, članica strokovne žirije, po mnenju mnogih najboljša slovenska avtorica besedil, je obiskovalcem v Avditoriju ter tistim pred televizijskimi zasloni in radijskimi sprejemniki ob podelitvi nagrade povedala naslednje: "Povedala bom čisto pošteno, da jaz sledim njegovemu ustvarjanju in bi se pod marsikateri njegov tekst z veseljem podpisala."

3. Izid zgoščenke "Nekaj več" skupine Šank Rock, na kateri so vsa besedila moje avtorsko delo. Na zgoščenki, ki je izšla v nakladi 10.000 izvodov je 13 skladb, jaz pa sem avtor vseh trinajstih besedil. Skladbe so napisali Bor Zuljan, Matjaž Jelen in Cveto Polak.

4. Dve skladbi z mojima besediloma, predstavljeni na festivalu Melodije morja in sonca - MMS 2017, ki sta zasedli 2. in 3. mesto. Anika Horvat je s skladbo "Ruleta" (Marino Legovič / Leon Oblak / Benjamin Vukovič) med 14. predstavljenimi skladbami zasedla 2. mesto in celo dosegla enako število točk, kot zmagovalna skladba, Prifarski muzikanti pa so s skladbo "Tako kot je, je prav" (Aleš Klinar / Leon Oblak / Aleš Klinar, Miha Gorše) bili 3., za mnoge pa so postali moralni zmagovalci festivala.

5. Štiri skladbe z mojimi besedili na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe - DSZG 2017. V prvem tekmovalnem večeru - "Popevka 2017" je 15. aprila 2017 na Gospodarskem razstavišču skladbo "Med valovi in oblaki" (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič) predstavil Slavko Ivančić, 21. aprila 2017 pa so bile na istem prizorišču v večeru "Poprock 2017" predstavljene tri skladbe z mojimi besedili: Kalamari so predstavili skladbo "Vrtiljak" (Darjan Gržina / Leon Oblak / Matjaž Švagelj, Darjan Gržina), Anika Horvat skladbo "Dihanje" (Ashley Hicklin, Elske de Wall, Rupert Blackman / Leon Oblak / Rupert Blackman, Ashley Hicklin), Luka Sešek pa skladbo "Maska" (Marjan Hvala, Manuella Brechko / Leon Oblak / Marjan Hvala, Manuella Brechko).

Če bo leto 2018 na "hobi področju" vsaj približno tako uspešno in zanimivo, kot je bilo leto 2017, bom zelo zadovoljen in srečen. Podobno sem zapisal že lani, pa je bilo leto 2017 po uspehih povsem primerljivo z letom 2016. Bo tudi letos tako?

 

Copyright © 2003 Edi Kranjc, Graphic design LK Design.