Arhiv novic
NOVICE 


29-04-2020

PAR IDEJ JE ZMAGOVALNA "PESEM IN POL" NA RADIU KOPER

Skladba "Par idej" (Jan Baruca / Leon Oblak / Jan Baruca) je prepričlivo zmagala v izboru za "Pesem in pol" na radiu Koper. Kratek intervju z Yanom Barayem je ob tej priložnosti naredil Iztok Novak. Preberete ga lahko s klikom na naslov novice.


17-04-2020

PAR IDEJ

Glasbeniki tudi v teh kriznih časih ne počivajo. Jan Baruca, ki ustvarja in nastopa z umetniškim imenom Yan Baray, je včeraj na svetovnem spletu objavil svoj novi videospot. Skladba ima naslov "Par idej". Avtor glasbe in priredbe je Jan Baruca, besedilo pa je moje avtorsko delo. Videospot lahko pogledate s klikom na naslov novice ali v zavihku "Videospoti", besedilo pa lahko preberete v zavihku "Diskografija".


07-04-2020

ALELUJA!

Avtor glasbe: Dino Oblak
Avtor besedila: Leon Oblak
Avtorja priredbe: Gal Oblak, Damjan Pančur
Izvajalka: Tiana

jok ne preneha
vsa nemoč je v njem
pod težo greha 
spi Jeruzalem
vera umira
upanje bledi
in val nemira
briše vse sledi
 
nad temo groba
se prižiga dan
močna svetloba
noč odganja stran
prazni dvomi
se drobijo v prah
zdaj mrak se lomi
in izginja strah
 
     Luč je zasvetíla
     prava Luč se je vrnila
     Stvarnik in Odrešenik
 
          naj odmeva
          Aleluja!
          v zarji dneva
          Aleluja
          vse prepeva
          Aleluja!
          slava Njemu
          čast, hvala in oblast
          zdaj in vekomaj
 
On je vstajenje
in edina pot
On je življenje
On je naš Gospod
vir vse modrosti
daje nam pogum
in med skrivnosti
vliva nam razum
 
     Luč ki vedno sveti
     ki pomaga nam živeti
     Stvarnik in Odrešenik
 
          naj odmeva
          Aleluja!
          v zarji dneva
          Aleluja!
          vse prepeva
          Aleluja!
          slava Njemu
          čast, hvala in oblast
          zdaj in vekomaj


07-03-2020

KONCERT GIANNIJA RIJAVCA NA GRADU KROMBERK

1. marca je bil na Televiziji Slovenija posnetek koncerta, ki ga je Gianni Rijavec imel 31. avgusta lani na gradu Kromberk. Koncert z naslovom "Tvoj poljub" si lahko ogledate s klikom na naslov novice, naslovno skladbo koncerta, katere avtor besedila sem, pa od 52:40 naprej.


02-03-2020

PREDSTAVITEV KNJIGE "NEUMRLJIVA DUŠA IN SEDEM GLAVNIH GREHOV" V PODNANOSU

Na povabilo župnika Tomaža Kodriča bom svojo zadnjo knjigo "Neumrljiva duša in sedem glavnih grehov" v četrtek, 5. marca, ob 18:30 predstavil v župnijskem domu v Podnanosu.


26-02-2020

ZA FESTIVAL MMS 2020 SEM ODDAN

Čeprav razpis za 40. festival Melodije morja in sonca še ni bil objavljen, sem svoji dve mesti (na tem festivalu lahko avtor sodeluje le pri dveh skladbah) zapolnil že pred novim letom. Pod psevdonimom se na festival nikoli nisem in se tudi v prihodnje ne bom prijavljal. Informacijo objavljam na svoji spletni strani zato, ker sem v zadnjih dveh mesecih moral žal zavrniti že pet izvajalcev oz. avtorjev glasbe.


06-02-2020

INTERVJU ALYE ELOUISSI

Mlada pevka Alya Elouissi, ki je svojo prvo skladbo v slovenskem jeziku z naslovom "Iz Rusije z ljubeznijo" (Alya Elouissi / Leon Oblak / Julian Chown) posnela lani (pred tem je ustvarjala in snemala v angleščini) in z njo na mednarodnem festivalu FeNS 2019 zasedla 3. mesto, je za Radio Slovenija 1 v ponedeljek (3.2.) dala daljši intervju, ki ga lahko poslušate s klikom na naslov novice. Napoved skladbe in sama skladba je v intervalu od 16:20 do 21:17.


17-01-2020

TISTI VEČER

10 januarja je bil na programu TV Slovenija 1 predvajan posnetek 1. dela koncerta, ki so ga Prifarski muzikanti imeli konec novembra v Cankarjevem domu. Nocoj je bil na programu 2. del. Tisti večer v razprodani Gallusovi dvorani je bil res nepozaben, druženje po njem, ki je trajalo do poznih jutranjih ur, pa je sploh zgodba zase.

"Tisti večer" pa je tudi naslov nove skladbe, ki jo za Prifarske muzikante prav te dni pripravljava z glasbenim čarovnikom iz Ankarana, mojim dobrim prijateljem Marinom Legovičem. 


03-01-2020

LITERARNI IZZIV

Sredi leta 2018 sem začel z ustvarjanjem novega literarnega dela. Gre za obsežno, doslej moje najzahtevnejše delo, lirično pesnitev, v kateri so kitice trivrstične, verz je deveterec, stopica pa jamb. Do zdaj mi je uspelo napisati 200 kitic, glede na predvideno vsebino pa bo pesnitev imela med 700 in 1000 kitic. Predvidevam, da bo delo zaključeno in izdano leta 2020.

To je bila novica, objavljena na tej spletni strani 3. januarja 2019, torej pred natančno enim letom.

Literarno delo tudi v tem letu ostaja moj največji ustvarjalni izziv. V preteklem letu mi je uspelo napisati novih 350 kitic, tako da sem trenutno pri številki 550. Ocena, koliko bo vseh, je bila kar točna, s tem, da bo številka precej bolj blizu zgornji napovedani vrednosti, kar pomeni, da bo imela skoraj skoraj 3000 verzov.

Če bo moje ustvarjanje teklo tako, kot sem si zamislil, bi delo moralo biti zaključeno konec letošnjega ali v začetku naslednjega leta. Izdajo v knjižni obliki tako pričakujem v prvi polovici leta 2021.

Ker bom večino svoje ustvarjalne energije v letošnjem letu usmeril v omenjeno pesnitev, bo pisanje besedil zgolj priložnostno in v bistveno manjšem obsegu, kot v preteklih dvajsetih letih.

 

Copyright © 2003 Edi Kranjc, Graphic design LK Design.