Arhiv novic
NOVICE 

19-02-2019

SVETO IN SVET - SODOBNA KRŠČANSKA GLASBA

Oddajo "Sveto in svet - Sodobna krščanska glasba" si lahko ogledate s klikom na naslov novice. Gostje v oddaji, ki jo je vodil Igor Pirkovič, smo bili Tadej Sadar, Petra Stopar, Tina Kadunc - Tiana in jaz. Tiana je v oddaji v živo, ob spremljavi pianista, odpela tudi dve pesmi, za kateri sem napisal glasbo in besedilo. To sta skladbi "Knjiga vseh knjig" ter "Alfa in Omega". 


12-02-2019

SVETO IN SVET - TV SLOVENIJA 1 - SREDA, 13.02.2019

Jutri, v sredo, 13. februarja, bom gost v oddaji "Sveto in svet", ki bo na sporedu TV Slovenija 1, s pričetkom ob 22:55. Oddaja traja malo manj kot eno uro. Govorili bomo o sodobni krščanski glasbi. Poleg mene bodo gostje v oddaji še Tadej Sadar, odgovorni urednik Radia Ognjišče, vodja Uredništva za resno in sakralno glasbo na Radiu Ognjišče in organizator festivalov duhovno-ritmične glasbe ter Petra Stopar in Tina Kadunc - Tiana, avtorici in izvajalki skladb DRG. Voditelj oddaje bo Igor Pirkovič.

Ponovitev oddaje "Sveto in svet" bo v ponedeljek, 18. februarja, ob 13:35, prav tako na 1. programu Televizije Slovenija.


02-02-2019

NOVO SODELOVANJE - ŽIGA MURKO

Žiga Murko je slovenski glasbenik. Rojen je bil leta 1988 v Kopru, trenutno pa živi v Ljubljani. Po študiju pozavne pri profesorju Albertu Kolblu je glasbeno pot nadaljeval na Konservatoriju za Jazz v Rotterdamu, kjer je leta 2011 diplomiral. Leta 2009 se je pridružil zasedbi Next, pod vodstvom Dreja Hočevarja. Nastopal je kot član skupin Zlatko Kaučič Kombo, Igro Lumpert quintet, Igor Bezget Pangaea, Bostjan Simon There be monsters, Goran Krmac Take off, Jan Kus Amna, ter kot gost in solist Big Banda RTV Slovenija. Žiga Murko ustvarja jazz in improvizirano glasbo, soul, elektronsko glasbo in hip-hop produkcijo. Po nastopu na Jazz festivalu Ljubljana 2012 z zasedbo Ziga Murko 13 je uspešno raziskoval nove poti elektronike in podzemne hip-hop produkcije. Izdal je več kot 20 solo projektov, med drugim albume Interspace (2015), Event (2016) in Mist of Dreams (2017). Razvil je svojstven glasbeni jezik, ki je v domačem prostoru pustil pečat predvsem zaradi prepletanja in zvočnega plastenja različnih glasbenih zvrsti. Njegovo delo je prepričalo veliko tujih založb, med drugimi tudi Burnt tapes, Radio Juicy in Acorn tapes ter domači ZARŠ records in rx:tx. Njegova skladba "Not knowing you" (ogled je možen s klikom na naslov skladbe) je bila včeraj predlog za Popevko tedna na Valu 202.

Žiga me je povabil k sodelovanju, ker želi besedila tudi v slovenskem jeziku. Doslej je namreč ustvarjal skladbe samo v angleščini. Najina prva skladba ima naslov "Ti nisi več ti". Trenutno je v fazi produkcije.


29-01-2019

PRIFARCI SO SLAVILI 30

Prifarski muzikanti so svoj okrogli jubilej, 30 let uspešnega ustvarjanja in nastopanja, konec novembra preteklega leta obeležili s štirimi razprodanimi koncerti v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Posnetek enega od štirih večerov je TV Slovenija na svojem prvem programu predvajala v dveh delih in sicer v petek (25.1.) in v soboto (26.1.), obakrat ob 20:00.

Prvi del koncerta si lahko ogledate na tej povezavi: Prifarci slavijo 30 - 1. del. V časovnem intervalu 46:15 - 48:45 so se na simpatičen način spomnili vseh, ki smo z njimi v preteklih letih sodelovali kot avtorji besedil.

Drugi del koncerta si lahko ogledate na tej povezavi: Prifarci slavijo 30 - 2. del. V časovnem intervalu 52:25 - 57:10 je skladba "Tako kot je, je prav" (Aleš Klinar / Leon Oblak / Aleš Klinar, Miha Gorše), ki so jo obiskovalci koncerta nagradili z dolgim aplavzom.


22-01-2019

"MORJE TRME IN PONOSA" V ODDAJI "DOBRO JUTRO" NA TV SLOVENIJA 1

Danes zjutraj sta v oddaji "Dobro jutro" na 1. programu Televizije Slovenija mlada primorska pevka Vita Jordan in eden najboljših slovenskih avtorjev zabavne glasbe Marino Legovič predstavila skladbo "Morje trme in ponosa" (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič), ki je bila lani poslana na razpis za festival Melodije morja in sonca, a je bila žal izbrana le kot rezervna skladba. Kasneje je bil narejen tudi videospot skladbe. Insert predstavitve skladbe (od 10:20 do 17:30) v oddaji "Dobro jutro", ki jo je Vita zapela v živo, ob spremljavi Silva Čelharja na kitari, si lahko ogledate s klikom na naslov novice.


03-01-2019

LITERARNI IZZIV

Sredi leta 2018 sem začel z ustvarjanjem novega literarnega dela. Gre za obsežno, doslej moje najzahtevnejše delo, lirično pesnitev, v kateri so kitice trivrstične, verz je deveterec, stopica pa jamb. Do zdaj mi je uspelo napisati 200 kitic, glede na predvideno vsebino pa bo pesnitev imela med 700 in 1000 kitic. Predvidevam, da bo delo zaključeno in izdano leta 2020.


01-01-2019

GLASBENI USPEHI V LETU 2018

Leto 2018 na mojem glasbenem področju ni bilo tako uspešno kot nekaj zaporednih let pred tem. Napisal sem devet besedil za skladbe, ki so bile kasneje posnete. Med omembe vrednimi dosežki so bili: uvrstitev na izbor "EMA 2018" s skladbo "Glas" (Mike Eriksson, Lauren Evans / Leon Oblak / Mike Eriksson), ki jo je izvedla ManuElla, uvrstitev na festival "Ritem srca" s skladbo "Vse v večjo Božjo slavo" (Damjan Pančur / Leon Oblak / Damjan Pančur), ki sta jo izvedla Neža in Damjan Pančur ter izdaja zgoščenke Slavka Ivančića z naslovom "Med valovi in oblaki", na kateri so med devetimi skladbami štiri, za katere sem prispeval besedila: "Med valovi in oblaki" (M. Legovič / L. Oblak / M. Hrvatin, M. Bobič, J. Baruca), "Vse je v glavi" (M. Hrvatin, M. Bobič / L. Oblak / M. Hrvatin, M. Bobič, J. Baruca), "Lahko računaš name" (M. Hrvatin, M. Bobič / L. Oblak / M. Hrvatin, M. Bobič, J. Baruca) in "Tisto, kar ostane" (G. Radojevič / L. Oblak / P. Greblo). Izdani so bili tudi štirje videospoti s skladbami, pri katerih sem kot avtor sodeloval in sicer za skladbe "Najina pesem" (Bor Zuljan / Leon Oblak / Bor Zuljan), ki jo izvaja Šank Rock, "Morje trme in ponosa" (Marino Legovič / Leon Oblak / Marino Legovič), ki jo izvaja Vita Jordan, "Vrtiljak" (Darjan Gržina / Leon Oblak / Matjaž Švagelj, Darjan Gržina), ki jo izvajajo Kalamari in "Tvoj poljub" (Gianni Rijavec / Leon Oblak / Matjaž Švagelj, Radovan Kokošar), ki jo izvaja Gianni Rijavec.

 

Copyright © 2003 Edi Kranjc, Graphic design LK Design.