Arhiv novic
NOVICE 

24-05-2023

RITEM SRCA 2023

V četrtek, 25. maja bo v Zavodu svetega Stanislava v Šentvidu v Ljubljani tradicionalni festival duhovno ritmične glasbe Ritem srca. Prvi festival, takrat pod imenom Ritem duha, je bil leta 2002, letošnji pa je že dvajseti po vrsti.

V začetnih letih so bile na festivalu podeljene tudi nagrade, zadnja leta pa so se organizatorji odločili, da festival ne bo tekmovalne narave. S tem bi radi dosegli, da so zmagovalci vsi, ki bodo predstavili nove pesmi. Letos jih bo šest, med njimi tudi dve, pri katerih sem sodeloval kot avtor besedila. Skladbo z naslovom "Ljubezen nikoli ne mine" (Gal Oblak / Leon Oblak / Damjan Pančur) bo predstavil Denis Trap, skladbo z naslovom "Tvoje ime je sveto" (Damjan Pančur / Leon Oblak / Damjan Pančur) pa Neža in Damjan Pančur. Ob novih skladbah bo še bogat spremljevalni program. Festivalsko prizorišče bo zaživelo že ob 17:30, sam festival pa se bo začel ob 20:00.

Denis Trap je bil povabljen tudi v oddajo Obzorje duha, kjer bo v živo predstavil skladbo "Ljubezen nikoli ne mine" (Gal Oblak / Leon Oblak / Damjan Pančur). Oddaja bo na 1. programu TV Slovenija v nedeljo, 28. maja ob 11:35.


15-05-2023

JAVORCA

Danes, 15. maja 2023 je pri Celjski Mohorjevi družbi izšlo moje peto literarno delo z naslovom "Javorca". Posebnost knjige je, da je moja poezija prevedena v angleški, nemški in italijanski jezik.

Avtor fotografij je Ubald Trnkoczy, urednica knjige pa je Meta Lenart Perger.

Prva predstavitev knjige bo v torek, 23. maja 2023, ob 19. uri v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin.


12-05-2023

SE ŠE SPOMNIŠ?

Šank Rock bo 40 let delovanja praznoval v domačem Velenju. Na največjem odru do sedaj bodo 16. junija ob 19. 30 ob Velenjskem jezeru (Vista Park) zaigrali vsem generacijam in ljubiteljem rocka. Koncert se bo začel ob sončnem zahodu, trajal pa naj bi dobre tri ure. Na odru se bodo zvrstili številni gosti, med katerimi so znana imena domače glasbene scene: Tomi Meglič iz skupine Siddharta, Tomislav Jovanović – Tokac, pevec skupine Dan D, Gregor Skočir iz Big Foot Mame, Žak iz Mary Rose, 6 Pack Čukur, Natalija Verboten in Slovenski oktet.

Skupina koncert najavlja tudi z novo skladbo z vsebinsko primernim besedilom in naslovom "Se še spomniš?". Avtor glasbe in priredbe je Bor Zuljan, besedilo pa je moje avtorsko delo. Za skladbo so naredili tudi videospot, ki ga lahko pogledate s klikom na naslov novice ali v zavihku "Videospoti".


20-04-2023

NA POLNO NA POPEVKI 2023

Danes so na potralu MMC - Multimedijski center RTV Slovenija objavili imena nastopajočih na glasbenem festivalu Popevka 2023. Žirija je med 101 prijavljeno skladbo izbrala 12 skladb, ki se bodo v studiu 1 Televizije Slovenija 9. septembra potegovale za zmago. Med izbranimi izvajalci je tudi Anika Horvat, ki bo predstavila skladbo z naslovom "Na polno". Avtor glasbe in priredbe je Patrik Greblo, besedilo pa je moje avtorsko delo.

Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Skladba, ki bo prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2023.


13-04-2023

DUHOVNI VEČER V ANTONOVEM DOMU

Predstavniki mladih v Župnijskem pastoralnem svetu župnije Ljubljana Vič so me povabili, da bi bil gost na srečanju FMV (Frančiškanske Mladine z Viča) v Antonovem domu na Viču v Ljubljani. Srečanje z naslovom "Moč molitve" bo v ponedeljek, 17. aprila ob 21:00. Pred tem, ob 20:00, bo v kapeli sveta maša.


06-04-2023

ALELUJA!

Želim vam blagoslovljenih pet največjih dni v letu - veliki četrtek, veliki petek, velika sobota, velika noč in velikonočni ponedeljek!


28-03-2023

RITEM SRCA 2023 - REZULTATI IZBORA

Izbrane so skladbe za festival "Ritem srca 2023", ki bo potekal 25. maja 2023 v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani. Na festival sta bili sprejeti dve skladbi, za kateri sem prispeval besedili. Posebej sem vesel, da je avtor ene od obeh skladb moj mlajši sin Gal. Na festivalu bomo torej med ostalimi premierno slišali tudi skladbi "Ljubezen nikoli ne mine" (Gal Oblak / Leon Oblak / Damjan Pančur), ki jo bo izvedel Denis Trap in "Tvoje ime je sveto" (Damjan Pančur / Leon Oblak / Damjan Pančur), ki jo bosta izvedla Neža in Damjan Pančur. Festivala se zelo veselim.


29-01-2023

PREDSTAVITEV KNJIGE V NOVI GORICI

V sredo, 8. februarja 2023, na slovenski kulturni praznik, bom v Župnijski cerkvi Kristusa Odrešenika v Novi Gorici po večerni sveti maši (ki se bo začela ob 19h) predstavil svoje tretje literarno delo z naslovom "Neumrljiva duša in sedem glavnih grehov". Vsebina je zanimiva in aktualna prav v tem obdobju, pred začetkom postnega časa.


08-01-2023

LETA TEČEJO, LETA LETIJO

Ob zaključku leta 2021 sem iz slovenskega katoliškega tednika Družina prejel povabilo za občasno sodelovanje v rubriki "Trenutek". V dobrem letu je bilo objavljenih sedem mojih prispevkov.

Z letom 2023 bo stran, na kateri je bila rubrika "Trenutek", preurejena in te rubrike v prihodnje ne bo več. Se je pa glavni urednik odločil, da prispevek, ki sem ga poslal decembra, kljub temu objavi v prvi letošnji številki. Tako je moje kratko razmišljanje z naslovom "Leta tečejo, leta letijo" objavljeno v tedniku Družina 8. januarja 2023 (Letnik 72, Številka 1).

Prispevek lahko preberete s klikom na naslov novice.


 

Copyright © 2003 Edi Kranjc, Graphic design LK Design.