Arhiv novic
NOVICE 

12-06-2024

SLAVNOSTNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE TOLMIN 2024

Celotna slavnostna seja Občinskega sveta Občine Tolmin, na kateri sem prejel plaketo za dolgoletno vrhunsko pesniško ustvarjalnost in pomemben prispevek h kakovosti besedil v slovenski glasbi, je na ogled na spletu. Povezava do nje je tudi naslov te novice. Podelitev plakete je v intervalu od 1:24:37 do 1:36:20.


05-06-2024

PREDSTAVITEV KNJIGE "JAVORCA" V NAZARJAH

Danes smo v Nazarjah, v samostanu drugega Frančiškovaga reda - Reda ubogih sester svete Klare, sestram klarisam predstavili mojo zadnjo knjigo. Pri predstavitvi sta sodelovala Matej Kavčič, idejni vodja literarnega dela Javorca, sicer pa na Občini Tolmin med drugim odgovoren tudi za področje kulture in Damjana Fortunat Černilogar, dolgoletna direktorica Tolminskega muzeja in ena največjih poznavalk zgodovine cerkve Svetega Duha v Javorci.

Srečanje s sestrami klarisami je vedno nekaj izjemnega. Občutka, ki ga bom s hvaležnostjo še dolgo nosil v sebi, se ne da opisati. Znova je bilo nepozabno, za kar se sestram klarisam prisrčno zahvaljujem. Zahvaljujem se tudi prijatelju Alojziju Vidmarju, ki je srečanje organiziral.


02-06-2024

HVALA

Zahvaljujem se vsem, ki ste mi v preteklih dneh čestitali za  najvišje občinsko priznanje, ki sem ga prejel za svoje kulturno ustvarjanje. Plaketa Občine Tolmin mi veliko pomeni, prav tako tudi vsaka čestitka.

Hvala tudi dvema radijskima postajama, Radiu Primorski val za daljši intervju v studiu in Radiu Robin za prijeten telefonski klepet ter lokalni televizijski postaji TV Tmin za intervju in prispevek o mojem ustvarjanju in največjih dosežkih.


31-05-2024

SLAVNOSTNA SEJA OBČINSKEGA SVETA S PODELITVIJO NAGRAD OBČINE TOLMIN

Danes, 31. maja ob 19:00 bo v Kinogledališču Tolmin slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo nagrad Občine Tolmin. Na spletni strani Občine Tolmin je zapisano:

Ob vsakoletnem prazniku Občina Tolmin na slavnostni seji občinskega sveta zadnji petek v maju tradicionalno podeli nagrade, ki jih lahko prejmejo posamezniki ali pa organizacije, podjetja in druge skupnosti s posebnim pomenom za ugled in razvoj občine Tolmin. Plaketo letos prejme Leon Oblak za dolgoletno vrhunsko pesniško ustvarjalnost in pomemben prispevek h kakovosti besedil v slovenski glasbi, dve priznanji pa Društvo Sožitje Tolmin za 40-letno prizadevanje za vključenost in dostojno življenje ljudi z motnjami v duševnem razvoju ter njihovih družin in Moški pevski zbor (MoPZ) Justin Kogoj Dolenja Trebuša za 70-letno neprekinjeno uspešno delovanje na področju zborovske dejavnosti. Tri zahvale prejmejo Anton Kravanja za dolgoletno vsestransko umetniško ustvarjanje ter za prepoznavnost in ohranjanje nesnovne kulturne dediščine, Uroš Rutar za prostovoljno delo pri organizaciji športno-rekreativnih prireditev in Tadej Šavli - Čaž za dolgoletno delo pri ohranjanju kulturne dediščine Tolminske, predvsem pri obujanju pustne tradicije, in bogatitvi družabnega življenja v občini.

Letošnja podelitev nagrad sicer sovpada prav s praznikom občine. Vabljeni v petek, 31. maja, ob 19. uri v Kinogledališče Tolmin. Uvodoma bomo prisluhnili slavnostnemu nagovoru župana Alena Červa in po vremensko zahtevnem letu 2023 izjemoma še nagovoru poveljnika občinskega štaba civilne zaščite Mihe Venclja. Podelili bomo tudi dve posebni, častni zahvali župana, ki ju za požrtvovalno delo ter predanost lokalni skupnosti in njenim prebivalcem posthumno prejmeta Primož Bevk in Metod Kavčič.

V kulturnem delu programa tokrat pričakujemo nagrajeni MoPZ Justin Kogoj Dolenja Trebuša in duo Johnny Bravo.


22-05-2024

RITEM SRCA 2024 - NEPOZABEN VEČER

Sinoči se je v Zavoda svetega Stanislava v Šentvidu v Ljubljani zgodil festival Ritem srca 2024. Organizatorji so glede na prodane vstopnice objavili število obiskovalcev - 1700! Skoraj peturno dogajanje v nabito polni dvorani je bilo nepozabno.


20-05-2024

RITEM SRCA 2024 - VABILO

Jutri, 21. maja bo v Zavoda svetega Stanislava v Šentvidu v Ljubljani festival Ritem srca. Spremljevalno dogajanje se začne ob 17:30, glavno festivalsko dogajanje pa ob 20:00. Gre za edinstven dogodek, ki je v marsičem preprosto neprimerljiv z ostalimi glasbenimi festivali v Sloveniji. Vabilo je v naslovu novice.


12-05-2024

RITEM SRCA 2024 - MANCA HRIBAR

Na spletni strani Radia Ognjišče je objavljen intervju, ki ga je Jure Sešek pred festivalom "Ritem srca 2024" naredil z Manco Hribar, ki bo na festivalu prestavila skladbo "Delajmo majhne stvari z veliko ljubeznijo" (Gal Oblak / Leon Oblak / Miha Gorše). Pogledate ali preberete ga lahko tudi s klikom na naslov novice.

Letos mineva že 16 let, odkar je Manca Hribar (takrat še Smolić) na festivalu "Ritem duha 2008" predstavila skladbo "Naj bom kot luč" (Leon Oblak / Leon Oblak / Bor Zuljan), ki je postala in ostala pogosto predvajana skladba na Radiu Ognjišče in na dogodkih duhovno ritmične glasbe.


11-05-2024

RITEM SRCA 2024 - MITJA FERENC

Na spletni strani Radia Ognjišče je objavljen intervju, ki ga je Jure Sešek pred festivalom "Ritem srca 2024" naredil z Mitjo Ferencem, ki bo na festivalu prestavil skladbo "Jezus, ti prevzemi" (Leon Oblak / Leon Oblak / Miha Gorše). Pogledate ali preberete ga lahko tudi s klikom na naslov novice.

Bogu sem neizmerno hvaležen, da sem pred leti spoznal Mitja. Je eden tistih ljudi, ki so padli na moje srce in bodo tam ostali za vedno.


21-04-2024

RITEM SRCA 2023 - PESMARICA

Priprave na festival "Ritem srca 2024", ki bo čez natančno en mesec na forumu Zavoda svetega Stanislava v Šentvidu v Ljubljani, so v polnem teku. Organizatorji pripravljajo promocijski material, ki ga bodo uporabljali v dneh do festivala. Tako so vsi izvajalci na Radiu Ognjišče posneli video pogovor za družbena omrežja, razglednice, ki se bodo na dan festivala pred izvedbo skladb predvajale na velikem platnu, dali so avdio izjave za radijsko oddajo, posneli vabila na festival ter opravili fotografiranja.

Poleg tega so organizatorji z željo, da bi festivalske pesmi našle pot med ljudi, pripravili festivalsko pesmarico, v kateri so besedila vseh pesmi z nadpisanimi harmonijami z lanskoletnega festivala. Pesmarico v pdf formatu lahko brezplačno dobite s klikom na naslov novice. V pesmarici sta tudi dve pesmi z mojima besediloma, in sicer "Ljubezen nikoli ne mine" (Gal Oblak / Leon Oblak / Damjan Pančur) in "Tvoje ime je sveto" (Damjan Pančur / Leon Oblak / Damjan Pančur).


02-04-2024

RITEM SRCA 2024 - REZULTATI IZBORA

Objavljeni so rezultati izbora za festival Ritem srca 2024. Izmed 33 prejetih skladb je strokovna komisija izbrala 10 skladb, ki jih bodo izvajalci premierno predstavili na festivalu, ki bo 21. maja na forumu Zavoda svetega Stanislava v Šentvidu v Ljubljani.

Med izbranimi skladbami sta tudi obe, pri katerih sem sodeloval kot avtor, in sicer "Jezus, ti prevzemi" (Leon Oblak / Leon Oblak / Miha Gorše), katere izvajalec je Mitja Ferenc in "Delajmo majhne stvari z veliko ljubeznijo" (Gal Oblak / Leon Oblak / Miha Gorše), katere izvajalka je Manca Hribar.

Počaščen sem, da sem lahko sodeloval s štirimi izvrstnimi glasbeniki. Mitja Ferenc je dolgoletni frontman zasedbe Prifarski muzikanti, Manca Hribar je med drugim tudi članica ljubljanske Opere, Miha Gorše je trenutno eden izmed najboljših slovenskih aranžerjev in producentov, Gal Oblak pa je avtor z velikim glasbenim potencialom.

Zelo se veselim zame najljubšega festivala.


24-03-2024

ALELUJA!

Začenja se veliki teden. Največji teden v letu. Preživimo ga s pogledom proti nedelji - Veliki noči. Aleluja!


01-03-2024

MAGNIFICAT

Magnificat je molitveno-bogoslužna revija, ki izhaja enkrat mesečno pri založbi Družina. V njej je, na skoraj 500 straneh, bogata duhovna vsebina za vsak dan v mesecu. V skoraj vsaki številki je tudi kakšen delček iz mojih knjig. V letošnji marčevski številki je po dnevih v celoti objavljen Pasijon Mengore, moje prvo literarno delo, ki je bilo pri založbi Salve izdano leta 2010.


28-01-2024

DIHANJE

Leta 2017 je Anika Horvat na festivalu DSZG (Dnevi slovenske zabavne glasbe) v kategoriji "Poprock" predstavila skladbo "Dihanje" (Ashley Hicklin, Elske DeWall, Rupert Blackman / Leon Oblak / Rupert Blackman, Ashley Hickin). Skladba, ki sem jo ustvaril z angleškimi glasbenimi sodelavci, je zdaj glasbena podlaga reklame za Remifemin.

Ekonomsko propagandno sporočilo lahko pogledate s klikom na naslov novice. Skladbo "Dihanje" lahko poslušate v zavihku "Festivali".


17-01-2024

SMS

Boštjan Pertinač, kantavtor iz Sežane, je danes v klubu Daktari v Ljubljani predstavil svojo novo zgoščenko z naslovom "Kraške štorje", ki jo je izdala založba Dallas Records. Na zgoščenki je enajst skladb. Za deset je besedila napisal Boštjan, za skladbo z naslovom "Sms" pa sem besedilo napisal jaz.

Prav na današnji dan je bil v medije in na družbena omrežja poslan tudi videospot skladbe "Sms" (Lorenzo Visintin, Boštjan Pertinač / Leon Oblak / Boštjan Pertinač, Lorenzo Visintin), ki bo prva promovirala zgoščenko. Videospot lahko pogledate s klikom na naslov novice ali v zavihku "Videospoti".


12-01-2024

KONCERT PRIFARCEV NA TV SLOVENIJA 1

Danes je bil na 1. programu Televizije Slovenija posnetek 1. dela koncerta Prifarskih muzikantov, ki so ga imeli 27. novembra 2023 v Cankarjevem domu. Koncert z naslovom "Najlepših 35" lahko pogledate s klikom na naslov novice, skladbi "Mediteran" (Aleš Klinar / Leon Oblak / Miha Gorše, Aleš Klinar) in "Tako kot je, je prav" (Aleš Klinar / Leon Oblak / Aleš Klinar, Miha Gorše) pa v intervalih od 17:27 do 21:42 in od 35:25 do 39:39.   


07-01-2024

TAKO KOT JE, JE PRAV

Tako kot je, je prav. Primerna misel za začetek novega leta. S klikom na naslov novice lahko pogledate, kako je Mitja Ferenc ob zaključku leta 2023 na 29. Gala koncertu Radia Ognjišče zapel skladbo "Tako kot je, je prav" (Aleš Klinar / Leon Oblak /  Miha Nahtigal) ob spremlavi simfoničnega orkestra.

Obiskovalcem moje spletne strani želim tudi v letu 2024 vse dobro, predvsem pa obilo Božjega blagoslova, notranjega miru in zdravja.


 

Copyright © 2003 Edi Kranjc, Graphic design LK Design.