Arhiv novic
NOVICE 


17-01-2020

TISTI VEČER

10 januarja je bil na programu TV Slovenija 1 predvajan posnetek 1. dela koncerta, ki so ga Prifarski muzikanti imeli konec novembra v Cankarjevem domu. Nocoj je bil na programu 2. del. Tisti večer v razprodani Gallusovi dvorani je bil res nepozaben, druženje po njem, ki je trajalo do poznih jutranjih ur, pa je sploh zgodba zase.

"Tisti večer" pa je tudi naslov nove skladbe, ki jo za Prifarske muzikante prav te dni pripravljava z glasbenim čarovnikom iz Ankarana, mojim dobrim prijateljem Marinom Legovičem. 


03-01-2020

LITERARNI IZZIV

Sredi leta 2018 sem začel z ustvarjanjem novega literarnega dela. Gre za obsežno, doslej moje najzahtevnejše delo, lirično pesnitev, v kateri so kitice trivrstične, verz je deveterec, stopica pa jamb. Do zdaj mi je uspelo napisati 200 kitic, glede na predvideno vsebino pa bo pesnitev imela med 700 in 1000 kitic. Predvidevam, da bo delo zaključeno in izdano leta 2020.

To je bila novica, objavljena na tej spletni strani 3. januarja 2019, torej pred natančno enim letom.

Literarno delo tudi v tem letu ostaja moj največji ustvarjalni izziv. V preteklem letu mi je uspelo napisati novih 350 kitic, tako da sem trenutno pri številki 550. Ocena, koliko bo vseh, je bila kar točna, s tem, da bo številka precej bolj blizu zgornji napovedani vrednosti, kar pomeni, da bo imela skoraj skoraj 3000 verzov.

Če bo moje ustvarjanje teklo tako, kot sem si zamislil, bi delo moralo biti zaključeno konec letošnjega ali v začetku naslednjega leta. Izdajo v knjižni obliki tako pričakujem v prvi polovici leta 2021.

Ker bom večino svoje ustvarjalne energije v letošnjem letu usmeril v omenjeno pesnitev, bo pisanje besedil zgolj priložnostno in v bistveno manjšem obsegu, kot v preteklih dvajsetih letih.

 

Copyright © 2003 Edi Kranjc, Graphic design LK Design.